29 Mayıs 2008 Perşembe

YA BİZDE OLSAYDI?


(İngiltere'de laik insan yok sanırım.Biraz laik insan ihraç edelimde görsünler dinle nasıl mücadele edilir?) Yaratılış inancına ilgi Tony Blair'i endişelendiriyor
İngiltere Başbakanı Tony Blair, ülkenin kuzeyindeki okullarda fen bilimi derslerinde yaratılışı kabul eden anlayışın müfredata girmesinden rahatsız olduğunu açıkladı.

Evrim teorisini reddeden fen dersi müfredatı gündeme gelince New Scientist adlı bilim dergisine de konuyla ilgili görüşlerini açıkladı.

Bilimin ülke ekonomisinin geleceği için en az ekonomik istikrar kadar önemli olduğunu ifade eden Blair, bu iddianın muhatabı olan okulları bizzat ziyaret ettiğini ve müfredatta bir yanlışlık olmadığını söyledi. Eğer yaratılış tüm ülke okullarının kabul ettiği, müfredatına aldığı bir hale gelmişse o zaman endişelenilmesi gerektiğini belirtti. Charles Darwin'in evrim teorisini reddeden muhafazakâr Hıristiyanlar, İncil'de anlatıldığı gibi dünyanın 6 günde yaratıldığına inanıyorlar. Bu inanışı savunan ve okullara fon sağlayarak müfredatlarına müdahale etmekle suçlanan kurum ise sadece her iki inanışı da anlatarak sağlıklı bir tartışma ortamı oluşmasına katkı sağlamaya çalıştığını belirtiyor.

Hiç yorum yok: